Głośna turbina po wirusie w Octavii II 2.0 TDI BKD
Witam
Koledzy potrzebuję pomocy. Jakiś miesiąc temu zrobiłem program w mojej Octavii II 2.0 TDI BKD. Obecnie turbina zaczęła głośno pracować ( świsty także na wolnych obrotach ). Czy może ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego fachowca który może się tym zająć.
Obecnie turbina zaczęła głośno pracować ( świsty także na wolnych obrotach ). Czy może ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego fachowca który może się tym zająć.
wgrac serie i do ASO po wymiane turbiny na gwarancji.
Te turbiny sa syfiate u mnie juz wyla przed chipem, po chipie niewiele sie zmienilo.
Zrob tak, jak mowi Jabar, ja nie zdarzylem w trakcie gwarancji wymienic i na razie jezdze i przyzwyczajam sie do swistu (no, ale juz niedlugo )
Czy może ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego fachowca który może się tym zająć.
tylko tego , co wgrał Ci program .
Mam nowa turbine wymieniona na gwarancji , przejechane na niej ok 4,0 tyś km i niestety także zaczęła wyć .
Maicroft pisał coś o CompSporcie , że oni ogarniaja temat wyjących turbin w 2,0 tdi . Ale jeżeli chodzi oto , co i jak to , wiecej szczegółow nie zdradził . :cry:
Chłopaki z LeonClubu oglądali tą turbinę i twierdzą, że to nie jest duże turbo jak BPX czy ARL tylko takie jak w ASZ. Poza tym Compoty radzą sobie podobno z jej świstaniem.
Oooo, popieram w zapytaniu padre. Co prawda u mnie nic nie świszczy, ale wiedzieć warto czy jest jakiś porządny zamiennik - patrz mocniejszy i trwalszy.
ale przeciez świszczenie (nie mylić z wyciem) turbo nie oznacza wcale jej konca.... :roll:
Tomku a czy to nie jest tak, że oznaką prawidłowego działania turbiny jest świst w pewnym zakresie obrotów. Tutaj zapewne turbinka świszczy cały czas.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
A czy moglbys mi podac adres tego goscia co robil Ci program. Dzieki wielkie.
[ Dodano: Pon 11 Cze, 07 19:44 ]
A czy moglbys mi podac adres tego goscia co robil Ci program. Mam problem z ECU i on moze mi zremapuje dla silnika 1.6 akl.Dzieki wielkie.
Komentarz